Laden Vormingen
Dit vorming is voorbij.

De zorgcoördinator: probleemoplosser of coach? (Digitale vorming – 2 dagen)

Alle vormingen tot en met 31/01/2021 zullen digitaal doorgaan.
U ontvangt ongeveer een week voor de start van deze vorming een link om aan te sluiten op 28/01/2021 en 29/01/2021.

De opdracht van een zorgcoördinator spreidt zich over drie niveaus: het school-, het klas- en het kindniveau. Vaak fungeert hij/zij als probleemoplosser en blijft het bij brandjes blussen.

De fundamentele opdracht van de zorgcoördinator is echter klasleerkrachten sterker maken zodat ze vaardig worden in het omgaan met alle zorgen en noden van de kinderen in hun klas. En dan zijn snel een oplossing geven of brandjes blussen niet meer aan de orde.

In het eerste deel (dag 1) focussen we op elementen van een geïntegreerd zorgbeleid en verkennen we het groeipad naar meer zorgintegratie. Dit omvat 4 verschillende groeifases om de zorg in je school te realiseren. In de vorming willen we nagaan in welke fase je school momenteel zit en reiken we mogelijkheden aan om door te groeien naar een volgende fase. We geven tal van tips voor het zorgbeleid.

In het tweede deel van dit traject (dag 2) lijnen we de positie van de zorgcoördinator af en bekijken we hoe ver de opdracht en draagkracht reiken en waar de grenzen liggen. We verkennen inzichten en vaardigheden om het zorgbeleid op school te versterken. We leren hoe we onze collega’s optimaal kunnen coachen. Samen met andere zorgcoördinatoren  reflecteren  we op de eigen opdracht  om samen expertise op te doen en te delen met elkaar. Met tal van tips voor de zorgcoördinator.

Deze tweedaagse wordt ook warm aanbevolen voor directies.

De lesgever

Ivan Van Gucht

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
Terug naar het overzicht