Laden Vormingen
Dit vorming is voorbij.

D-Day – Directies (digitaal)

8ste CEGO – D-day

MET VEERKRACHT IN HET LEVEN STAAN!

9.15u-9.30u Ivan Van Gucht (CEGO Leuven) en Suze Emonds (Tweemonds)

Welkom + inleiding op het thema

9.30u – 10u Prof. Maarten Vansteenkiste (U Gent)

“Motivatie op de werkvloer”

10.u -10.10u Muzikaal intermezzo

Stijn Kolacny

10.10u – 10u40 Marcel van Herpen (CPC Nederland)

“WERK voor de REUNIE”

10u40 – 10u45 Muzikaal intermezzo

Stijn Kolacny

10u40 – 11u pauze
11u  – 11u30 Ilona Boniwell (Executive Director – Positran)

“De veerkracht en het emotionele welzijn van kinderen opbouwen”

11u30 – 11u40 Muzikaal intermezzo

Stijn Kolacny

11u40-11u45 Ludiek filmpje CEGO-team
11.45u-12.15u Ludo Heylen (directeur CEGO)

“Over leerachterstand ten tijde van COVID-19”

12u15-12u45 Alleen ‘Ferre’  blijft bestaan

In gesprek met Prof. dr. Ferre Laevers (directeur CEGO)

12u45-13u Samenvatting en afsluiter
13u- … Online lunch in break-out-rooms

WERK voor de REUNIE – Marcel van Herpen

Na dertig jaar onderwijs, diverse boeken, lezingen, masterclasses, voorstellingen, (online) trajecten en de podcast Het mysterie van de goede leraar, laat Marcel van Herpen graag opnieuw van zich horen. Hij maakt zich zorgen. In scholen, media en politiek wordt veel en vaak gesproken over de grote problemen in het onderwijs, maar waar het écht om gaat wordt nauwelijks benoemd. Dus doet Marcel dat in zijn nieuwe publicatie ‘WERK voor de REUNIE’. Voorbij de hijgerige actualiteit van alledag legt hij uit hoe de leraar kansenongelijkheid, demotivatie van leerlingen en werkdruk zélf positief kan beïnvloeden. Hoe? Door elke dag te werken voor de reünie. Als je weet waarom leerlingen je dan een goede leraar vinden, kun je daar nu naar handelen.

De veerkracht en het emotionele welzijn van kinderen opbouwen – dr. Ilona Boniwell (in het Engels met Nederlandse ondertitels)

Positief onderwijs brengt de bevindingen van positieve psychologie en onderwijs samen, met als doel leerlingen psychologische kennis en vaardigheden bij te brengen die hen kunnen helpen een bloeiend leven te leiden en veerkrachtiger te worden door op productieve manieren met problemen om te gaan. Een van de doelstellingen van deze bijdrage is om een algemeen overzicht te geven van de evidence-based positieve onderwijsprogramma’s die internationaal worden geïmplementeerd. Een ander doel is om een visie te bieden voor toekomstige ontwikkelingen in positief onderwijs, met respect voor de ontwikkeling van kinderen, wetenschappelijke grondslagen en culturele contexten.

Over leerachterstand ten tijde van Covid 19 – Ludo Heylen

In coronatijden krijgen leerachterstanden veel aandacht en vooral kansengroepen worden daarbij als risicopatiënten beschreven. Uiteraard mogen we niet wereldvreemd zijn maar de manier waarop er gepraat wordt over het probleem is niet oké. “Als je kinderen van jongs af aan laat weten dat ze een achterstand hebben, gaan ze zich daar naar gedragen. Dat heeft geweldige beperkingen voor een ongelooflijk potentieel wat we verloren laten gaat (Marcel van Herpen).” Laten we dus niet te veel praten over leerachterstand maar vooral kijken naar het traject dat voor ons ligt: welke mogelijkheden hebben deze kinderen nu om stappen te zetten, welke initiatieven kunnen we samen opzetten, hoe kunnen we hen motiveren, hoe kunnen we samen tot oplossingen komen. Dit is geen verloren generatie. Dit is geen achterstandsgeneratie. Dit is een generatie met unieke kansen die unieke ervaringen hebben opgedaan tijdens deze coronatijden. Zij hebben iets unieks waarop we kunnen bouwen. Samen.

De lesgever

Ivan Van Gucht

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Terug naar het overzicht
Go to Top