Looqin KVS: het nieuwe procesgerichte kindvolgsysteem

Vanuit welbevinden en betrokkenheid naar competenties en prestaties. CEGO zocht naar nieuwe mogelijkheden om het procesgericht kindvolgsysteem te digitaliseren. In samenwerking met ‘Onderwijs Maak Je Samen’ (OMJS – Nederland) kreeg Looqin KVS vorm.


Looqin KVS

Een digitaal volgsysteem voor de hele basisschool (kleuter én lager), waarin welbevinden en betrokkenheid de basis vormt voor het uitbouwen van zorg. Informatie over prestaties en competenties worden erkend en meegenomen, maar steeds vanuit de betekenis voor het proces.


Concrete interventies in de klas

Het systeem ondersteunt leerkrachten om snel, eenvoudig en in één oogopslag veel te weten te komen over het leerproces van de klasgroep en van de individuele kinderen. Een databank op basis van de zeven betrokkenheidsbepalende factoren, biedt houvast om de vastgestelde noden direct te vertalen in concrete interventies in de klas. Zo streeft Looqin KVS naar maximale output, met respect voor de dynamiek van de ontwikkeling van elk kind.


Interesse?

Nieuwsgierig naar Looqin KVS? Download de Looqin brochure of ga naar www.looqin.be om gratis uit te proberen en te onderzoeken wat het systeem ook voor jouw school kan betekenen. Vanaf 1 augustus 2014 kunnen scholen met een licentie aan de slag. Wil je graag vorming bij dit alles?

  • Informeer je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • LOOQIN KVS zal ook voorgesteld worden op het CEGO-minicongres.

Klanten login