Het KNISPERt in de Kinderopvang

Vanaf 1 april 2014 is er een nieuw decreet binnen de kinderopvang van kracht. De Vlaamse overheid kiest hierin de kaart van het kind. Baby’s en peuters leggen in de eerste drie levensjaren de basis van hun verdere ontwikkeling. Een goede start is dus belangrijk...


Ontstaan Knisper?

Vanaf 1 april 2016 moet elke organisator van kinderopvang zich laten ondersteunen op vlak van pedagogisch en taalbeleid door een door Kind en Gezin erkende dienst. Tot dan kunnen alle zelfstandige initiatieven voor gezins- of groepsopvang gratis beroep doen op deze ondersteuning. Kind en Gezin selecteerde hiervoor 11 organisaties in Vlaanderen. CEGO vzw is een van hen en zal vijf ondersteuners het werkveld insturen in Vlaams-Brabant en Antwerpen. Samen met VCOK en VDKO werd een samenwerkingsverband opgericht onder de naam KNISPER.


Wat vinden wij belangrijk?

Centraal bij CEGO staan het bevorderen van welbevinden en betrokkenheid en het stimuleren van ontwikkelingskansen voor elk kind. Als kinderen zich goed voelen en geboeid bezig-zijn, dan worden er groeikansen gecreëerd. Kinderen verdienen een krachtige leefomgeving die hen deze kansen biedt.

Via de pedagogische ondersteuning willen we samen met jullie verder bouwen aan een kinderopvang waar het boeiend en aangenaam werken en spelen is, waarbij er vertrokken wordt vanuit ieders sterktes en talenten. Daarnaast is er ook specifieke aandacht voor de Nederlandse taalverwerving met respect voor de thuistaal.


Wat kan je van ons verwachten?

 • 20 uur gratis begeleiding per jaar, waarvan 12 uur persoonlijk contact
 • Ondersteuning en begeleiding op maat, afgestemd op jullie vragen
 • Uitbouwen van jullie pedagogisch en taalbeleid
 • Vanuit welbevinden en betrokkenheid optimale ontwikkelingskansen voor ieder kind creëren
 • Samen jouw draagkracht binnen gezinsopvang evalueren en je groei hierin stimuleren
 • Uitwisselingsmomenten met collega’s en andere partners in de sector

Contacteer ons team

Je kan KNISPER contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of volgen via de KNISPER Facebook pagina. Verder kan je eveneens contact opnemen met de betrokken teamleden.

 • Inge Laenen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Aäron Vaneeckhout : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Veronique Steen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Karolien Slagmolen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Thaila Stoffelen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Laura Eeckeleers : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze nieuwsbrief

Wij brengen je nieuws heet van de naald en informeren je over onze nieuwe vormingen!

Member Login

Klanten login