Laden Vormingen
Dit vorming is voorbij.

Ondernemingszin, zelfsturing en creativiteit ontdekken en stimuleren – Digitale vorming

Publicatie inbegrepen

Jolijn (4 jaar) springt meteen in het oog. Tijdens het onthaalgesprek wiebelt ze van ongeduld. Zodra de kleuterleerkracht het signaal geeft, schiet ze naar de knutselhoek. Daar geeft ze te kennen dat ze een mandje zal maken met eitjes erin en ‘dan zien we wel’. Ze gaat ijverig aan de slag en zoekt haar materiaal bij elkaar. Ze vindt een geschikt bakje en gaat op zoek naar crêpepapier om een laagje ‘stro’ in het mandje aan te brengen. Plots ziet ze raffia liggen. Ze checkt even bij de leerkracht of ze dat mag gebruiken en gaat verder. Ondertussen komt Alien met veel interesse kijken. Jolijn legt haar rustig uit hoe ze te werk gaat. Alien heeft meteen zin om ook een mandje te maken … (Kleuters & ik, jrg 35/4)

Zo’n manier van in het leven staan, spreekt tot de verbeelding. Kinderen zoals Jolijn weten van aanpakken, weten wat ze willen. Ze kunnen zich organiseren. Ze zetten door, ook als het soms iets moeilijker gaat.

Binnen zelfsturing onderscheiden we vier deelcomponenten: wil, richting, scenario’s bedenken en uitvoeren, afstand nemen. Wie bovendien zelfsturing weet te combineren met een hoge dosis creativiteit mag zichzelf een ondernemer noemen.

Tijdens deze workshop kom je alles te weten over hoe je in de dagelijkse praktijk inzet op het stimuleren van zelfsturing bij peuters en kleuters. Zelfgestuurde kinderen zijn immers beter voorbereid op de snel veranderende samenleving. Jij kan daartoe bijdragen door kinderen te ondersteunen in het nemen van initiatief en hun plan te trekken, zodat ze voluit voor hun ideeën durven te gaan.

Deze vorming wordt digitaal gegeven. Na inschrijving via onze website zal u enkele dagen voordien de nodige informatie ontvangen om u aan te melden op het online platform. Geen mail ontvangen? Kijk eerst je SPAM folder na en contacteer ons tijdig via griet.debruyckere@kuleuven.be.

De lesgever

Griet De Bruyckere

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Terug naar het overzicht
Go to Top