Laden Vormingen

De zorgcoördinator: probleemoplosser of coach? 2 dagen

21 en  22 februari 2022

Lunch inbegrepen

De opdracht van een zorgcoördinator spreidt zich over drie niveaus: het school-, het klas- en het kindniveau. Vaak fungeert hij/zij als probleemoplosser en blijft het bij brandjes blussen.

De fundamentele opdracht van de zorgcoördinator is echter klasleerkrachten sterker maken zodat ze vaardig worden in het omgaan met alle zorgen en noden van de kinderen in hun klas. En dan zijn snel een oplossing geven of brandjes blussen niet meer aan de orde.

In het eerste deel (dag 1) focussen we op elementen van een geïntegreerd zorgbeleid en verkennen we het groeipad naar meer zorgintegratie. Dit omvat 4 verschillende groeifases om de zorg in je school te realiseren. In de vorming willen we nagaan in welke fase je school momenteel zit en reiken we mogelijkheden aan om door te groeien naar een volgende fase. We geven tal van tips voor het zorgbeleid.

In het tweede deel van dit traject (dag 2) lijnen we de positie van de zorgcoördinator af en bekijken we hoe ver de opdracht en draagkracht reiken en waar de grenzen liggen. We verkennen inzichten en vaardigheden om het zorgbeleid op school te versterken. We leren hoe we onze collega’s optimaal kunnen coachen. Samen met andere zorgcoördinatoren  reflecteren  we op de eigen opdracht  om samen expertise op te doen en te delen met elkaar. Met tal van tips voor de zorgcoördinator.

Deze tweedaagse wordt ook warm aanbevolen voor directies.

De lesgever

Joke Gevaert

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
De zorgcoördinator
250,00
8 beschikbaar
Terug naar het overzicht
Go to Top