Laden Vormingen

Bezoek aan de Wildernis – avontuurlijke bouwspeelplaats (buitenlocatie)

prijs voor 3 personen: 200 euro (idem voor 1 of 2 personen)

Vanaf 4 personen, nieuwe inschrijving

De Wildernis is het hoofdkwartier van het Wildebras-project, het is een unieke avontuurlijke bouwspeelplaats in een multiculturele wijk in Kortrijk. De eerste in zijn soort in Belgïe. Het is een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Ze leren er zelf risico’s inschatten, grenzen aftasten en dat op hun eigen tempo. Ze worden er sterker van het is gezond en bovendien goed voor hun motorische emotionele en cognitieve ontwikkeling. Ze leren er samen met andere kinderen of alleen een hoop basisvaardigheden. Pakken onderzoek bewijzen dat het vrij spelen van kinderen in de buitenruimte hen op velerlei vlakken in hun toekomst van pas zal komen.

We bezoeken het domein terwijl kleuters hier vrij spelen.

Wat mag je verwachten? Een cegomedewerker heet je welkom en we maken kennis met elkaar. Nadien krijg je info ivm de link tussen ervaringsgericht onderwijs en vrij risicovol buitenspel. Wildebras duidt het project. Daarna gaan we zelf op onderzoek in de wildernis tussen de kinderen.

Dit gaat buiten door… kies dus voor gepaste kledij.

De lesgever

Marieke Holvoet

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Inschrijven
200,00
5 available
Terug naar het overzicht