Ga terug

Workshops & nascholingen

Teamgerichte nascholingen zijn er om het hele team te inspireren en in beweging te zetten. Tijdens een studiedag of een lezing vertalen wij een door jou gekozen onderwerp op een praktische en diepgaande manier  naar het team toe.  Ook een bezoek aan een partnerschool kan je voor je hele team aanvragen. Het zien van concrete voorbeelden van collega’s is bijzonder verrijkend en zet jouw leerkrachten aan om hun eigen werking kritisch te bekijken.

Geïnteresseerd of meer informatie nodig over onze team workshops? Vul dan het aanvraagformulier in.

Om duurzame verandering te bekomen, opteren we voor opvolging in een traject, voor deze meer intense begeleiding verwijzen we graag naar “trajectbegeleiding”.

We hebben ondertussen een breed netwerk aan partnerscholen die onze vormingen hebben gevolgd en een belangrijke innovatieve weg hebben afgelegd. Ze zetten graag hun deuren open om te laten zien wat ze concreet doen in de klaspraktijk. Deze klasbezoeken zijn bijzonder inspirerend en geven je vele ideeën om meteen aan de slag te gaan. Deze klasbezoeken worden steeds begeleid door CEGO-medewerkers zodat de band tussen theorie en praktijk voortdurend wordt gelegd.  Tijdens zo’n bezoek is er ook ruimte voor input, reflectie en vragen. Dit aanbod past ook perfect binnen een traject (“Trajectbegeleiding”).

Een variant bij klasbezoeken bestaat eruit dat we een hele dag spenderen in de partnerschool. We combineren een studiedag met  een klasbezoeken.  We geven eerst de achtergrondinformatie. We  lichten de visie toe en hoe je van start kan gaan met onze werkvormen. Nadien gaan we de klassen bezoeken en bekijken hoe dit concreet op de klasvloer wordt toegepast. We sluiten af met een gesprek over de bezoeken en de terugkoppeling naar de introductie.  Zo krijg je op één dag een volledig pakket om onmiddellijk in de klas aan de slag te gaan.

Onze geplande klasbezoeken kan je in het overzicht hieronder vinden.

Leerkrachten ervaren nog steeds een grote nood aan verdere individuele professionele verdieping naast wat er met het team gebeurt. Ze willen zich laten onderdompelen in nieuwe thema’s of laten verrassen door nieuwe inzichten.
Daarom organiseren we op verschillende plaatsen in Vlaanderen workshops rond verschillende thema’s. Deelnemers komen vaak uit verschillende scholen wat het extra interessant maakt om rond een opdrachten ervaringen uit te wisselen. Via onderstaande tegels vind je een overzicht van onze workshops en thema’s en kan je je meteen inschrijven.

Differentiatie

Evaluatie

Motivatie

Schoolbezoeken

Zelfsturing

Overzicht alle opleidingen

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en publicaties?

Schrijf u dan nu nog in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijving
Algemene voorwaarden *