Ga terug

Workshops & nascholing

Klik hier voor de folder 2021-2022

Zet je hele team in beweging met een teamgerichte nascholing of een bezoek aan een partnerschool! Tijdens een inspirerende studiedag, lezing of schoolbezoek vertalen wij een door jou gekozen onderwerp op een praktische en diepgaande manier  naar het team toe. Het zien van concrete voorbeelden van collega’s is bijzonder verrijkend en zet jouw leerkrachten aan om hun eigen werking kritisch te bekijken.

Geïnteresseerd in een teamgerichte nascholing op maat van jouw organisatie of school? Vul dan snel het aanvraagformulier in.

Om duurzame verandering te bekomen, opteren we voor opvolging in een traject, voor deze meer intense begeleiding verwijzen we graag naar “trajectbegeleiding”.

We hebben ondertussen een breed netwerk aan partnerscholen die wij gedurende enkele jaren, in de vorm van een traject, begeleid hebben. Tijdens deze jaren  hebben de scholen een belangrijke innovatieve weg afgelegd. Ze zetten graag hun deuren open om te laten zien wat ze concreet doen in de klaspraktijk. Deze klasbezoeken worden steeds begeleid door CEGO-medewerkers zodat de band tussen theorie en praktijk voortdurend wordt gelegd.  Tijdens zo’n bezoek is er ook ruimte voor input, reflectie en vragen. Dit aanbod past perfect binnen een traject.

Kijk hieronder voor het overzicht van alle geplande klasbezoeken. 

Leerkrachten ervaren nog steeds een grote nood aan verdere individuele professionele verdieping. Ze willen zich laten onderdompelen in nieuwe thema’s of laten verrassen door nieuwe inzichten. Daarom organiseren we op verschillende plaatsen in Vlaanderen workshops/individuele vormingen rond verschillende thema’s. Je kan hier als individuele leerkracht op intekenen of je kan samen met een paar collega’s kiezen voor eenzelfde workshop. Om de kwaliteit van onze workshops te garanderen en voldoende tijd en ruimte te hebben om ervaringen uit te wisselen, zijn het aantal deelnemers per groep beperkt. Hieronder vind je een overzicht van onze workshops per thema. Sommige workshops lopen over meerdere dagen.

Differentiatie

Evaluatie

Motivatie

Participatie

Schoolbezoeken

Socio-emotioneel

Zelfsturing

Overzicht alle opleidingen

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en publicaties?

Schrijf u dan nu nog in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijving
Algemene voorwaarden *