• Een woordje uitleg bij onze vormingen
  • Info & inschrijvingen
  • Prijzen

Nascholingen bij CEGO


Centraal bij CEGO staan het bevorderen van welbevinden en betrokkenheid en het stimuleren van ontwikkelingskansen voor elke leerling en elk kind. Als leerlingen zich goed voelen en geboeid bezig zijn, dan worden er groeikansen gecreëerd. Leerlingen en kinderen verdienen een krachtige leer- en leefomgeving die hen deze kansen biedt. We kijken vanuit hun welbevinden en hun betrokkenheid; vanuit hun beleving en gaan op zoek naar manieren om deze betrokkenheid te laten groeien zodat er deep level learning kan plaatsvinden.

CEGO Vorming en Consult werkt nauw samen met het expertisecentrum EGO van KU Leuven. Onze vormingen steunen op een wetenschappelijke basis van eigen onderzoek en onderzoek van andere eenheden. Daarnaast zijn onze vormingen ook altijd sterk praktijk georiënteerd. We geven ondersteuning en vormingen in de sector van kinderopvang, in basisonderwijs, in secundair onderwijs, in hoger onderwijs, in CVO’s, in NGO’s, in steden, ...

Via vorming, netwerking en pedagogische ondersteuning willen we samen met jullie verder bouwen aan een school/kinderopvang/organisatie waar het boeiend en aangenaam werken is, waarbij er vertrokken wordt vanuit ieders sterktes en talenten. Het is dan ook onze gezamenlijke taak om de krachten te bundelen en kwaliteit te garanderen.


Verschillende formules


TEAMGERICHT

CEGO biedt lezingen, workshops, vormingen of begeleidingen aan op maat van uw team. Steeds meer scholen/kinderdagverblijven/organisaties kiezen voor een traject waarbij een medewerker meerdere malen naar de school/organisatie komt voor begeleiding en coaching van leerkrachten/medewerkers in hun klas/op de werkvloer.

  • VORMING: De vormingen handelen over sociaal-emotionele thema’s en eerder pedagogisch didactische thema’s. Ze kunnen in de vorm van een pedagogische studiedag gegeven worden. Indien er interesse is voor een specifiek thema, kan dit steeds aangevraagd worden.
  • COACHING: Ben je op zoek naar verandering in jouw school of klas? Een van onze vormingsmedewerkers komt in jouw klas observeren en ondersteunen. Na de coaching sessie vindt er een nabespreking plaats.
  • BETROKKENHEIDSONDERZOEK: Omdat betrokkenheid het kompas is dat we gebruiken om de effectiviteit van de aanpak na te gaan, biedt CEGO de mogelijkheid om een betrokkenheidsonderzoek te laten uitvoeren in de klas of groep. Vanuit de resultaten maken we aanbevelingen om de betrokkenheid binnen de juiste context te versterken.
  • PERSONEELSVERGADERING: Het is ook mogelijk om een vorming/begeleiding tijdens een personeelsvergadering te organiseren.
  • LEZING: Is er een actueel onderwerp dat jullie aanspreekt? Tijdens een lezing worden er actuele onderwijsthema’s zorgvuldig uiteengezet. 
  • TRAJECT: Vanuit een intakegesprek, plannen we een traject bij jou op school of in de voorziening. Een traject omvat minstens een pedagogische studiedag, een observatie en een coaching.
MOGELIJKE THEMA'S
Kleuteronderwijs: Klas-in-richting, Talenten, Vertrek eens zonder thema, Binnenklasdifferentiatie op maat, Peuterpret, co-teaching, Aandacht voor kleuters met een zorgvraag, Stress en burn-out...
Lager onderwijs: Binnenklasdifferentiatie, Positief klasklimaat, M-decreet, Flipping the classroom, Constructief omgaan met storend gedrag, Co-teaching, Evaluatiebeleid, Talentenwerking...
Secundair onderwijs: Breed evalueren, Binnenklasdifferentiattie, Co-teaching, Leerlingen sterk maken, anders organiseren, Flipping the classroom, Stress en burn-out... 
Kinderopvang: Introductie in het pedagogisch raamwerk (MeMoQ), Welbevinden en betrokkenheid observeren met ZiKo, Inrichting van de ruimte, Aan de slag met ZiKo-Vo (introductie + verdieping), Taal, Talig, Taal-ssst!...

Een teamgerichte nascholing kan je vrijblijvend aanvragen via het aanvraagformulier.INDIVIDUEEL

CEGO organiseert ook workshops voor individuele leerkrachten, directies en begeleiders. Deze workshops vinden plaats op verschillende locaties in België en Nederland.
Neem gerust een kijkje in ons aanbod. Klik bovenaan de pagina op de categorie die voor jou van toepassing is (kinderopvang, secundair onderwijs etc.) en bekijk onze verschillende workshops.

Naast de reguliere workshops organiseren we allerlei events zoals D-day voor directies en beleidsondersteuners basisonderwijs, SOM-day voor directies en beleidsmedewerkers secundair onderwijs en een zomercursus in augustus.


 


 

Vormingen voor individuen en teams

We organiseren vormingen voor individuen en teams. Verder bieden we ook trajecten op maat aan, of organiseren uw studiedag. Neem gerust een kijkje in ons ruim aanbod aan onderwerpen. Voor verdere informatie neemt u gewoon contact op met één van onze vormingsmedewerkers.


Ons vormingsaanbod

Kinderopvang

Vormingen voor de kinderopvang


Welbevinden en betrokkenheidsonderzoek (Ziko) 

Kinderen vertellen hoe kwaliteitsvol de opvang is. Door het welbevinden en de betrokkenheid van de kinderen te observeren krijgen we heel wat informatie over de aanpak in jouw opvang.

Aan de hand van het ZiKo instrument kijken we door de ogen van de kinderen en brengen de kwaliteit van de opvang in kaart. CEGO biedt daarom de mogelijkheid om een uitgebreide ZiKo-observatie uit te laten voeren in jouw voorziening. We brengen niet alleen de sterktes en de groeikansen van de voorziening in kaart, we doen ook aanbevelingen die je kan opnemen in je plan van aanpak.

Prijzen: €600 (incl. verslag)


Coaching

Ben je op zoek naar verandering in jouw opvang of in je leefgroep?
Een van onze vormingsmedewerkers komt in jouw voorziening/groep observeren en ondersteunen. Er vindt ook onmiddellijk een bespreking plaats waarin de sterktes en groeikansen besproken en neergeschreven worden.

Prijzen: 3 uur: € 400

Traject op maat 

Vanuit een intakegesprek plannen we een traject in jouw voorziening. Een traject omvat minstens een halve studiedag, een observatie, een coaching en een nabespreking met het team.

Prijzen: contacteer ons voor een offerte op maat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijzen vanaf 1 april 2020

UCI = normale prijs - 10 % (behalve op vervoerskosten)


 

Klanten login